www.Hipokratesa.pl

Inne preparaty

Start Olej Lniany z kapsaicyną
Olej lniany z kapsaicyną Właściwości oleju lnianego z kapsaicyną Zdrowotne właściwości oleju lnianego z kapsaicyną

Kwiat Lnu

Olej Lniany z kapsaicyną 10 stopniowy.

Olej lniany z KAPSAICYNĄ powstał w wyniku ekstrakcji bardzo ostrej papryki z olejem lnianym 10 stopniowym o najwyższych parametrach jakościowych. KAPSAICYNA nadaje olejowi lnianemu bardzo ostry smak i intensywnie czerwony kolor.

Olej lniany z KAPSAICYNĄ ma szerokie oddziaływanie zdrowotne.

Produkt powstał na życzenie klientów, którzy wcześniej korzystając z oleju lnianego próbowali otrzymać Olej Lniany z Kapsaicyną domowymi sposobami.


Olej lniany z kapsaicyną jest ZIMNOTŁOCZONY, NIEOCZYSZCZONY, BIOLOGICZNIE AKTYWNY.

Olej lniany z kapsaicyną jest produkowany w unikalnej technologii na zimno, gdzie zaraz po wytłoczeniu spływa do chłodni i naturalnie sedymentuje w szczelnych pojemnikach. Sprzedaż i przechowywanie odbywa się wyłącznie z lodówek – stąd nazwa 10 stopniowy. Stała kontrola nad procesami tłoczenia, sedymentacji, dystrybucji zapewnia mu najwyższą jakość charakteryzującą się biologiczną aktywnością zawartych w nim NNKT - Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Kwasów tych organizm nie wytwarza i muszą być dostarczone wraz z pożywieniem, gdyż są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Kwasy te w połączeniu z kapsaicyną wpływają korzystnie na wiele jednostek chorobowych.

Olej lniany z kapsaicyną
Olej lniany z kapsaicyną

Zastosowanie:
Olej lniany z kapsaicyną jest szczególnie zalecany w celu uzupełnienia kwasów tłuszczowych omega -3 w diecie. KAPSAICYNA znajdująca się w ostrej papryce ma szerokie oddziaływanie zdrowotne. Olej lniany z KAPSAICYNĄ jest wykorzystywany w kuracjach wspomagających redukcję masy ciała oraz jako produkt wspomagający terapię w chorobach nowotworowych, a przede wszystkim jako naturalny, wysokiej jakości produkt spożywczy do wielu potraw podnosząc ich walory smakowe.

Sposób użycia:
Stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Jako produkt spożywczy używać w niewielkiej ilości, ze względu na bardzo ostry smak do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek, sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw.

Do bezpośredniego spożycia przed posiłkiem 3-5 razy dziennie łyżeczkę od herbaty ( ok. 5 gramów), popijać mlekiem lub śmietanką.

Ważne!
Ostry smak redukuje mleko, śmietanka, lub masło ponieważ kapsaicyna jest rozpuszczalna w tłuszczach, a nie rozpuszcza się w wodzie.

Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze 5-10 st.C, w szczelnie zamkniętych ciemnych oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła.

Olej lniany z kapsaicyną
Olej lniany z kapsaicyną