Inne preparaty

Start Olej Palmowy Czerwony
Właściwości zdrowotne i użytkowe czerwonego oleju palmowego Czerwony olej palmowy z Kolumbii ekologiczny na zimno tłoczony produkcja Amanoprana

Czerwony olej palmowy.

Czerwony olej kokosowyAmanprana inspirowana jest słowami Hipokratesa: "Niech żywność stanie się lekiem a lek żywnością". Tu w Amanprana wierzymy w "całokształt", a nie w pojedyncze części. Nasze produkty są poddawane w najmniejszym stopniu procesom przetwarzania.

Do początku XX wieku, zdrowe odżywianie stanowiło fundament każdej terapii. Radykalna zmiana, która miała miejsce w XX wieku spowodowała, że mimo faktu, że mamy dostęp do wykwalifikowanej pomocy medycznej, nie jesteśmy w stanie zapobiec 70% wszystkich przedwczesnych zgonów, których powodem są choroby z Zachodu.

Na zakończenie warto przytoczyć słowa Linusa Paulinga, 2-krotnego zdobywcy nagrody Nobla:
"Odpowiednie odżywianie to medycyna przyszłości".
Bart Maes, założyciel Amanprana

Jednym z produktów oferowanych przez Amanprana jest ekologiczny Czerwony Olej Palmowy na zimno tłoczony.

Czerwony Olej Palmowy na zimno tłoczony. Ekologiczny.

Czerwony olej palmowy Amanprana produkowany jest na niewielką skalę przez rodzinne społeczności hodowców palm w regionie Magdalena i Bolívar w Kolumbii. Na prośbę Amanprany zostały im wydane bio-certyfikaty. Te niewielkie „Przymierza dla Pokoju” stanowią modelowy przykład rozwoju gospodarczego dla ubogich społeczności.

Zrównoważony rozwój przekłada się na jakość.
Hodowcy ci dostają specjalne premie, dzięki czemu mogą w zrównoważony sposób podnosić jakość swojego życia, edukacji i produktów. Zebrane przez nich owoce palmowe zostają przetransportowane do firmy Daabon, która w tradycyjny sposób wyciska z nich olej.
Wszyscy są zadowoleni: Ty, hodowcy i Amanprana.

Olej palmowy
olej palmowy

Smażenie na czerwonym oleju palmowym to zdrowie i przyjemność.

Zdrowotne właściwości czerwonego oleju palmowego.
Czerwony olej palmowy stanowi źródło beta-karotenu, podobnie jak marchew zawiera go jednak aż dziesięć razy więcej! Zawiera też trzydzieści razy więcej likopenu (rodzaj karotenu) niż pomidory. Ponadto jest bardzo bogaty w witaminy z grupy E (siedem rodzajów), a zwłaszcza w tokotrienole, które zapobiegają starzeniu się skóry i chronią ją przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych oraz chronią wzrok trzydzieści razy skuteczniej, niż jakikolwiek inny związek z gruby witamin E. Zarówno karoteny, jak i witaminy z grupy E wykazują silne właściwości przeciwutleniające, dzięki czemu opóźniają procesy starzenia się skóry, mózgu i całego organizmu.

Pycha!
Czerwony olej palmowy nadaje potrawom piękny, złotawy kolor oraz smak charakterystyczny dla kuchni Afrykańskiej i Latynoskiej. Doskonale nadaje się do przygotowywania ryżu, ziemniaków, duszonej cebuli, sadzonych jajek oraz sosu moambe. W połączeniu ze szpinakiem skutecznie chroni wzrok.

W pełni naturalny, zdrowy i smaczny olej z pewnego źródła. Dostępny w opakowaniach 325 i 1600 ml.
Indeks glikemiczny - 0.

Olej palmowy
olej palmowy



Olej palmowy